top of page

Det finns flera misstag som många av oss gör dagligen mot vår hy utan att ens veta om det. Om du följer hudvårdstipsen nedan kan din hy bli avsevärt bättre!

Inledning

Lägger du hutlösa summor på dyra produkter för din hy? Eller kanske struntar du helt och hållet i det mesta och tvättar din hud med vanlig handtvål? Vilken av typerna du än är så bör du ta del av dessa tips. Små vardagliga misstag kan leda till allt från orenheter och blemmor till torr och fnasig hy. Och du som upplever att din hy inte behöver några produkter alls, bör nog förbereda dig på en skrynklig framtid … Kolla in nedan!

Applicera ansiktskräm
Finne jpg.jpg
Finne jpg.jpg

Sluta pilla!

Jag vet, när det dyker upp en liten blemma, en hårsäck blir inflammerad eller du får en torr fläck så sker det nästan automatiskt; det förbjudna pillandet. Det kan verka harmlöst men det är faktiskt en riktig bov! Pillandet kan vara det som får din hy att inte vilja samarbeta alls.

Även om du tror att dina fingrar är rena och nytvättade så finns där mikroskopiska mängder smuts som inte alls hör hemma i dit ansikte. Och så länge du inte är en utbildad hudterapeut ska du strunta i att klämma, tömma och pilla. Ditt ansikte behöver få vara i fred, så påbörja ett förbud mot fingrar i ansiktet redan nu (eller helst i går)! Du kommer märka skillnad, vi lovar.

exfoliera-huden.jpg

Exfoliera inte varje dag

Du känner dig kanske lite extra duktig eftersom du är en sån person som faktiskt exfolierar varje dag. Men, det är tyvärr inte optimalt. Att skrubba, peela eller använda produkter innehållande aha-syror ska inte användas dagligen. Din hy behöver få vila och återhämta sig från peelingen så om du använder exfolierande produkter ena veckan så ska du låta den vila och återhämta sig veckan därpå för att få balans, använd under viloveckan en hudkräm som ger näring åt de nya friska cellerna.

exfoliera-huden.jpg
Tvätta ansiktet med vatten

Tvätta rätt

Överdriv inte tvättandet. Din hud är ett känsligt organ och du ska vara nogrann med vilka och hur mycket produkter du utsätter den för. Vissa ansiktstvättar och tvålar tvättar bort hudens naturliga oljor som behövs för att balansera PH-värdet i huden. Kontinuerlig övertvättning leder till torr hy, hy som är mottaglig för infektioner, eksem och kan ge små rynkor och linjer.  Så satsa därför på en fuktgivande ansiktstvätt.

Ha inte "en favoritserie"

Är du en sån som “har hittat favoriten” så ska du nog tänka om!
Din hud behöver olika saker olika säsonger! När årstiderna skiftar bör du därför byta produkter till något som säsongen kräver. En tumregel kan vara:

Vinter: Lägg fokus på återfuktning, luften är torrare under den här tiden på året

Vår: Tänk typ “vårstädning” använd djupgående porrengöring och exfoliering för att liva upp hyn efter vinterns torrhet.

Sommar: Skydda huden från solen med solskydd och antioxidanter (komplettera gärna ditt solskydd med en C-vitaminserum). Du kan använda lättare produkter under våren och sommaren eftersom det då finns mer fukt i luften.
Höst: Exfoliera för att reparera huden från sommarens solskador och låt ny frisk hy få komma fram.

Hudvårdsprodukter
rubbing-eyes-blog-img-1080x628.jpg

Sluta upp med gnuggandet

Gnugga dig inte i ögonen. Huden runt ögonen är allra tunnast, därför är den också ömtåligast! Att dra i huden runt ögat när du sätter in kontaktlinser, målar eyeliner eller plockar ögonbrynen går därför helt bort! Undvik också att gnugga bort ögonsminket. Underskatta inte heller en ordentlig ögonkräm.

Skydda dig mot solen

Att inte bära solskydd eller utsätta dig för mycket direkt solljus. Det är ingen hemlighet att solen påverkar hyn mycket. Ha solskydd när solen är framme, oavsett om det är sommar eller vinter. Annars riskerar du pigmentförändringar, rynkor, ojämn hudton och slapp hy. Inte så charmigt, eller hur? (Då har jag inte ens nämnt risken för hudcancer som ökar brutalt…)

Solförmörkelse
Applicera ansiktskräm

Att inte bry sig

Att misslyckas med att ta hand om din hy är precis lika illa som att inte ta hand om dina tänder eller ditt hår. Det är dumt att försumma dig själv på det viset. Att tvätta ansiktet morgon och kväll räcker liksom inte. Huden kräver daglig återfuktning, solskydd och regelbundna masker och djuprengöringar för att hålla huden i skick!

Behöver du hjälp?

Om du trots dessa tips känner att du skulle vilja låta en professionell Auktoriserad Hudterapeut göra en analys av din hud för att ge dig de allra bästa rekommendationerna baserade på just dina behov, tveka inte att boka in en hudkonsultation på 15 minuter.

Denna är helt gratis och helt utan förpliktelser, och du behöver inte känna dåligt samvete för att du bestämmer dig för att inte köpa behandlingar/produkter av mig.

Jag är uppriktigt glad att bara kunna hjälpa till!

Hos en kosmetolog
bottom of page